Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi Blog
Bilgi Merkezi Blog

Süleyman Demirel Üniversitesi – Açık Arşiv Veri Tabanı

Süleyman Demirel Üniversitesi – Açık Arşiv Veri Tabanı PKP (Public Knowledge Project) tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir yazılımdır. SDÜ – Açık Arşiv Veri Tabanı açık erişimli kaynaklara tek bir arayüz üzerinden erişim sağlar. Açık Arşiv Veri Tabanı OAI-PMH (The Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting) destekli açık arşivlerin metadata verilerini otomatik olarak toplayıp veri tabanında indekslemektedir. Açık Arşiv Veri Tabanı üzerinde ayrıntılı tarama yapılabilir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Open Archives Harvester yazılımının yerelleştirme çalışmaları yapılmış ve kullanılan diller arasına Türkçe’de eklenmiştir. Özellikle ülkemizde ve dünyada OAI-PMH standardı kullanan açık arşivler ile OJS (Open Journal Systems) sistemi ile yayın yapan akademik dergilerin tek bir açık arşiv veri tabanında toplanması, taranması ve açık arşivlere erişimin dahada arttırılması hedeflenmektedir.

Sistemde 24 Mayıs 2010 itibarı ile toplam 226191 yayın 42 arşiv indekslenmektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi – Açık Arşiv Veri Tabanı

0 yorumlar

Henüz yorum yapılmadı...

Lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Yorumunuzu bırakın!