Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi Blog

Bilgi Merkezi Blog

KOHA nedir?

Koha ilk olarak Yeni Zelanda’da Horowhenua kütüphanesi için geliştirilmeye başlanmış açık kodlu bir kütüphane yazılımıdır. Yeni Zelanda  Māori dilinde ‘hediye’ anlamına gelmektedir.

Temmuz 3, 2014   Yorum Yok

KOHA’da Amazon kitap kapak resimleri nasıl gösterilir?

“KOHA Yönetimi -> Global Sistem Tercihleri -> Gelişmiş İçerik -> Amazon ->AmazonCoverImages ->” Göster

“KOHA Yönetimi -> Global Sistem Tercihleri -> Gelişmiş İçerik -> Amazon ->AmazonLocale ->” Listedeki ülkelerden biri tercih edilmelidir. (Almanya, Amerika, Fransa, Japonya, Kanada, İngiltere)

“KOHA Yönetimi -> Global Sistem Tercihleri -> Gelişmiş İçerik -> Amazon ->OPACAmazonCoverImages ->” Göster

Seçilerek hem personel hemde kullanıcı arayüzünde Amazon kitap kapak resimleri görüntülenebilir.

Temmuz 3, 2014   Yorum Yok

KOHA tek bir merkezi kütüphane olarak nasıl ayarlanır?

KOHA şube kütüphanesi yapısını desteklediği için varsayılan ayarlar şube yapısına uyarlanmıştır.  KOHA’yı tek bir merkezi kütüphane olarak kullanacaksanız ve şube kütüphaneniz yoksa aşağıdaki ayarları yapmanız gerekir.

“KOHA Yönetimi -> Global Sistem Tercihleri -> OPAC -> Politika ->singleBranchMode ->” İzin Verme olarak değiştiriniz.

Temmuz 3, 2014   Yorum Yok

KOHA’da kullanıcı kategorileri ayarı nasıl yapılır?

“Koha Yönetimi -> Kullanıcı kategorileri” içerisine girin. “Yeni kategori” seçilerek yeni kullanıcı kategorisi oluşturabilirsiniz. Ya da mevcut kullanıcı kategorilerini düzenleyebilir ve silebilirsiniz.

Temmuz 3, 2014   Yorum Yok

KOHA’da materyalin bulunduğu yer bilgilerini nerede tanımlıyoruz?

“Koha Yönetimi -> Yetkili Değerler” içerisine girin. “Kategoriyi göster” açılır menüsünden LOC değerini seçin. Materyal yer bilgilerini buradan ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Haziran 30, 2014   1 Yorum